Brasilien 2010-2011

2010-2011

hej

Kategori: Brasilien

Det var ju några dagar sedan jag skrev nu och det har ju hänt en del sedan dess, så här kommer en uppdatering från livet här på södra halvklotet.

I fredags skulle vi först på ett infomöte om ett volontärprojekt i en "favelaskola" i Londrina. Mötet var här i centrum så det var inte så långt för mig. Det började kl. 15 och slutade väl typ 30 minuter senare... I alla fall så tänkte vi eftersom alla ändå är i stan då så spenderar vi kvällen här. Så, Jag, Frankie, Josh, Saul, Charly och Casper gick till Caspers hus för att hämta hans plånbok. Vi gick alla upp till hans lägenhet och kan ni tänka er. Där stannade vi i typ 6 timmar den kvällen.
Vi gjorde precis som vi brukar när vi går hem till någon. Letar mat. När Caspers host-mamma kom hem så blev hon ju lite överraskad över att ha 7 främlingar i sitt hus men hon var glad. Hon började leta fram kakor, nötter, frukter och allt möjligt att äta och när det börjar bli kväll så säger hon att det är dags för middag. Så på det viset går det till i Brasilien. Vi fick stroganoff, det var riktigt gott.
När klockan var 10 på kvällen så gick vi till en karaokebar. Det var en rolig kväll. Men en ännu roligare dag var nästan lördagen.
På fredakskvällen hade vi träffat några vilt främmande människor utanför karaokebaren som gav oss fribiljetter och tillträde till VIP-stället på metamofose som hölls på lördagskvällen här i Londrina. Det kostar annars R$30 att gå in där! Metamorfose är världens största fantasi-festival. Alla som går dit är utklädda. MEN, vi får inte gå på metamorfose för rotary, så vi gick inte. Det skulle ha varit kul, men men... Istället så funderade vi hela lördagen vad vi skulle hitta på på kvällen. Så då kom ett stort dilemma för mig. Charly frågade om jag ville komma på en churrasco med honom och Frankie. Alejandra frågade om jag ville komma med till escritorio (bar)och Natalia ville gå till vitrola (annan bar). Då blev det svårt, men jag åkte till escritorio med Alejandra och Josh, och tur var det, för kan ni tänka er, vi fick VIP där också. Alltså jag förstår inte hur vi gör, men vi lyckas alltid få gratis VIP (det går annars att köpa men det kostar såhär mycket pengar: |---------------|.
En del av orsaken till att vi fick VIP där var att en gammal gubbe och en tös i hans sällskap blev helt arga på mig. Vi stod bara nära deras bord och så anklagade dom mig för att snatta öl av honom, hah. Först trodde jag han bara ville vara vår vän när han visade knytnäven och sånt, men sen visade det sig att han var arg, på mig. Jag som hade gjort tummen upp åt honom halva kvällen. Hans fru bad i alla fall om ursäkt alla gånger han kom och försökte prata med mig och ropa diverse ord. Hon var i alla fall trevlig, och inte tog vi nu gubben så hårt heller. Vakterna kastade ju ut dom och vi fick VIP, beleza. Tiden gick såååå fort och vi ville inte åka hem när dom stängde...
Idag har jag varit på Natalias churrasco. Det var som dom brukar vara. Mat, mat, mat, mat och mat.
Beleza