Brasilien 2010-2011

2010-2011

Amazonas

Kategori: Brasilien

Jag överlevde amazonas och nu är jag hemma igen. Jag har egentligen varit här i en vecka redan men jag har bara inte orkat uppdatera bloggen.

Jag ska väl berätta lite om resan nu då.

Resan började tidigt på lördagsmorgonen den 7e maj. Daniel från Mexico sov över här, eftersom han bor i en annan stad och hans familj inte kunde leverera honom till flygplatsen på morgonen. Vårt flyg gick runt 6-tiden. Vi kom till flygplatsen kl. 5 och där mötte vi endast Alice. Vi checkade in och satte oss ner för att vänta på Camilla och Jack som också skulle med på resan. När det var 15 minuter kvar tills vi skulle boarda så ringde vi till Jack och han hade naturligtvis försovt sig. Camilla fick vi inte tag på så hon missade flyget. Jack hann dit i tid.
Vi flög via Curitiba (delstaten Paranás huvudstad), och sen vidare till Sao Paulo, där vi träffade andra utbytesstudenter.
Vi anlände i Manaus (delstaten Amazonas huvudstad) runt 12 tiden och for till hotellet, där vi hade ett litet möte med info och grejer på kvällen + middag.
Sen hade vi några dagar i Manaus där med guidad rundtur och grejer.
Den 9onde maj började vår 6-dagars resa med båt. Vi åkte upp för rio negro (svarta floden, del av amazonasfloden). Vi besökte indian-stammer, matade delfiner, fiskade pirajor, sov i djungeln, vandrade i djungeln, hittat giftspindlar och ormar osv.
Det var en helt fantastisk resa. Bara att få vakna upp varje morgon i amazonas, till ljudet av tukaner och annan diverse ohyra var en  upplevelse bara det. Jag skulle gärna göra denna resa igen.

KOMMENTARER:

  • mamm säger:
    2011-05-23 | 21:48:53

    Och hur var det med den där giftspindeln, slängde ni den i floden eller fick han bo hos er på båten men på era villkor???

  • Gunilla säger:
    2011-05-24 | 06:15:39

    Kände du dig som tarzan där ute i djungeln?

  • Anna-Lena säger:
    2011-05-24 | 21:24:50

    ja-a du Toffe no a du vuri mie om in häil däil men snart får du återvänd ti the real-life o no je ju Rangsby allti Rangsby ti kom häim till!

Kommentera inlägget här: